Tangoweekend De Veste 17-18 juli 2021

Niveau: intermediate en advanced

Het Tangoweekend ‘De Veste’, genoemd naar de mooie locatie in Apeldoorn waar we het weekend geven, is een weekend voor (half)gevorderde dansers. Het sluit aan op onze intermediate weekenden en is ook zeer de moeite waarde voor dansers die hun techniek willen verbeteren en hun beheersing van het repertoire dat dit weekend op het programma staat.

De Veste heeft een mooie ruime danszaal en een aparte caféruimte waar we de lunch nuttigen en de koffie/theepauzes houden. De omgeving van Apeldoorn met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden is prachtig voor een weekendje samen uit.

In tegenstelling tot onze beginners- en intermediate weekenden – waarvan het programma altijd min of meer hetzelfde is – komt in deze ‘De Veste’ weekenden steeds een ander repertoire aan bod. Dit geeft ook degenen die niet in staat zijn om wekelijkse lessen te volgen de mogelijkheid om de Argentijnse tango te leren. Wel is het belangrijk om zelf tussen de weekenden door regelmatig te gaan dansen, oefening baart immers kunst. Hoe meer je gaat dansen, des te sneller zul je de tango met gemak en plezier kunnen gaan dansen.

Docenten

Jolanda Walder en René Heeskens

Corona-maatregelen

Als volgend jaar het Corona-virus nog niet onder controle is en er nog steeds restricties gelden, dan zullen we overeenkomstig het protocol dat dan geldt voor de danssector maatregelen nemen om het besmettingsgevaar te minimaliseren. In de huidige situatie zijn dit de belangrijkste maatregelen:

 1. Het allerbelangrijkste is dat je niet aan het weekend kunt deelnemen als je klachten hebt die passen bij COVID-19, of als je deel uitmaakt van een lopend contactonderzoek, of als iemand binnen het huishouden waarin je woont koorts of benauwdheidsklachten heeft. Voorafgaand aan het weekend vind er een triage plaats, dat wil zeggen dat er een aantal vragen worden gesteld om dit te controleren. In verband hiermee passen we ook de annuleringsregels aan. Tot op de eerste dag van het weekend is annulering vanwege Corona-gerelateerde klachten nog mogelijk. De betaling voor het weekend terug ontvang je dan terug.
 2. Als je in de dagen na deelname klachten krijgt en Corona blijkt te hebben, stel ons dan daarvan op de hoogte, zodat we daarvan alle deelnemers en de GGD op de hoogte kunnen stellen.
 3. Je kunt alleen deelnemen aan het weekend met een danspartner die tot het eigen huishouden behoort of met een vaste danspartner. Dit betekent dat we niet kunnen bemiddelen bij het vinden van een danspartner, zolang het protocol van kracht is.
 4. Houdt tijdens het weekend minimaal 1,5 meter afstand van iedereen, behalve je eigen danspartner. Om dit mogelijk te maken nemen we een aantal maatregelen. We begrenzen het aantal deelnemers op maximaal 10 paren (normaal 15 paren). We wisselen tijden het weekend niet van danspartner. Ook zorgen we ervoor dat er tijdens pauzes en de lunch 1,5 meter afstand gehouden kan worden, door tafels uit elkaar en ook deels buiten het café te zetten, en door ervoor te zorgen dat er ook bij het inschenken en opscheppen afstand kan worden gehouden.
 5. Als docenten mogen we wel met deelnemers dansen, omdat dit nodig is om goed les te kunnen geven. Echter, als je liever afstand wilt houden dan respecteren we dit natuurlijk.
 6. Was of ontsmet je handen goed bij binnenkomst, na elk toiletbezoek, en voor de lunchpauze.
 7. Deurknoppen en andere contactoppervlakten zullen regelmatig worden ontsmet.
 8. Moet je toch een keer hoesten, hoest dan in je elleboog.

Workshopprogramma

We beginnen de De Veste weekenden altijd met een opfrissing van de techniek van het close embrace dansen. Daarnaast zijn er twee tot maximaal vier andere thema’s in de workshops. We zullen het workshopprogramma voor het weekend ruim van tevoren hier vermelden.

Weekendarrangement

Het weekendarrangement bestaat uit:

 • 4 workshops met in totaal 7 uur les
 • twee lunches
 • koffie en thee met iets lekkers bij aankomst en tijdens de pauzes
 • een drankje na afloop van het weekend

De omgeving van Apeldoorn met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden (Veluwe!) is prachtig voor een lang weekend samen uit. Laat het ons weten als je graag advies wilt bij het vinden van een geschikte overnachtingsplek.

Tijden

Zaterdag & zondag
10.45 – 11.00 uur ontvangst met koffie, thee en lekkers
11.00 – 13.00 1e workshop (met 15 min. pauze)
13.00 – 14.00 lunchpauze met een verzorgde, uitgebreide lunch
14.00 – 16.00 2e workshop (met 15 min. pauze)

Zondag is er na 16.00 uur de mogelijkheid om nog even verder te dansen, een drankje te nuttigen en afscheid nemen van de andere deelnemers.

Locatie

De Veste
Fabianusstraat 4
7333 BM Apeldoorn
Routebeschrijving >

De Veste is gemakkelijk te bereiken en er kan gratis worden geparkeerd. De danszaal in de Veste heeft een fijne, ruime houten dansvloer. Daarnaast is een aparte caféruimte, waar we de lunch nuttigen en de koffie/theepauzes houden.

Aanmelding

Meld je s.v.p. aan d.m.v. het aanmeldformulier op deze site.

Mocht aanmelding met het formulier om welke reden dan ook niet lukken, stuur dan een e-mail naar info@tango-entero.nl met de volgende gegevens van jezelf en je danspartner: voor- en achternaam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Kosten

Kosten weekendarrangement per persoon: € 120,00
Studenten en minima: € 95,00

Betalingsinformatie

Maak de kosten over op IBAN rekeningnummer NL58 INGB 0005 0127 12, ten name van RPM Heeskens, onder vermelding van “tangoweekend Apeldoorn” en de data van het weekend. Betaling s.v.p. binnen 14 dagen na aanmelding. Pas na ontvangst van de betaling is de aanmelding definitief.

Bij aanmelding in de laatste weken voorafgaand aan het weekend de betaling s.v.p. gelijktijdig op de dag van aanmelding overmaken.

Annuleringsvoorwaarden

In afwijking van de normale annuleringsvoorwaarden, is annulering voor het weekend nog tot op het laatste moment mogelijk vanwege Corona-gerelateerde klachten. Je ontvangt dan de betaling voor het weekend terug.

Bij annulering om andere redenen gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Die volgen nu.

Annulering van het weekend is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang. Je ontvangt dan de betaling terug, minus 25 euro administratiekosten per persoon. Bij annulering korter dan 14 dagen voor aanvang van het weekend wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

In bijzondere gevallen, als door dwingende redenen zoals ziekte deelname onmogelijk is, is het in overleg mogelijk om de betaling voor het weekend om te zetten in een tegoed voor deelname aan een volgend weekend.

Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een weekend dan kan een weekend door ons worden geannuleerd. Houd hiermee rekening bij het boeken van een overnachting, informeer naar de annuleringsvoorwaarden. Als er voldoende aanmeldingen zijn en het weekend zeker doorgaat sturen we hierover een bericht. Mochten er twee weken voorafgaand aan het weekend nog niet voldoende aanmeldingen zijn, dan informeren we alle deelnemers hierover. Bij annulering wordt de betaling volledig geretourneerd.

Danspartner

Onder normale omstandigheden doen we ons best om voor degenen die geen danspartner hebben een danspartner te vinden. Dat is nu niet mogelijk. In het Corona-protocol voor de danssector is opgenomen, dat alleen danspartners die tot hetzelfde huishouden behoren of vaste danspartners met elkaar mogen dansen. We kunnen daarom zolang het protocol van kracht is niet bemiddelen bij het vinden van een danspartner.

Overige info

Schoenadvies >

Kledingadvies >

Een week voor het begin van het tangoweekend wordt aan alle deelnemers een herinneringsmail gestuurd met de belangrijkste praktische informatie op een rij. Neem voor eventuele verdere vragen contact met ons op, bij voorkeur per e-mail: info@tango-entero.nl.

Bellen mag ook. ’s Middags tussen 14.00 en 17.00 zijn we het best bereikbaar: 024-6755637 (René).