Tangoweekend Intermediate 10-11 juni 2023

Het  Tangoweekend Intermediate sluit aan op onze beginnersweekenden. Het is natuurlijk ook geschikt voor degenen die de basistechniek en passen van de Argentijnse tango in een beginnerscursus hebben geleerd. Maar zelfs veel dansers met al meer ervaring nemen aan onze beginners- en intermediate weekenden deel om hun basistechniek aan te scherpen.

We geven het tangoweekend in danscentrum de Veste in Apeldoorn. De Veste heeft een mooie ruime danszaal en een aparte caféruimte waar we de lunch nuttigen en de koffie/theepauzes houden. De omgeving van Apeldoorn met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden is prachtig voor een weekendje samen uit.

We gaan er vanuit dat de deelnemers de techniek en passen van het beginnersweekend kennen, of dat een korte herhaling ter opfrissing voldoende is. Als het al lang geleden is dat je het beginnersweekend of een beginnerscursus hebt gevolgd, dan kan het beter zijn eerst weer een beginnersweekend te volgen. Je kunt ook proberen zelf je kennis te testen en op te frissen door voorafgaand aan het weekend enkele keren te gaan dansen. Kijk op tangokalender.nl voor salons bij jou in de buurt.

Docenten

De docenten van het tangoweekend zijn Jacqueline Kips en René Heeskens.

Workshopprogramma

Het workshopprogramma van het Intermediate weekend focust op de techniek van close embrace dansen, en op enkele basispassen die heel veel in salons worden gedanst:

  1. cruzado en ocho’s (korte herhaling beginnersweekend)
  2. giro (een sequentie met een volledige draai/cirkel)
  3. close embrace (gesloten danshouding)
  4. ochos, versnellingen en vertragingen in close embace
  5. cortados / cortes in alle richtingen (korte bounce bewegingen)
  6. ocho cortado (veel gedanste sequentie)

Weekendarrangement

  • 4 workshops met in totaal 7 uur les
  • twee lunches
  • koffie en thee met iets lekkers bij aankomst en tijdens de pauzes
  • een drankje na afloop van het weekend

Tijden

zaterdag & zondag
10.45 – 11.00 uur ontvangst met koffie en thee
11.00 – 13.00 1e workshop (met 15 min. pauze)
13.00 – 14.00 lunchpauze
14.00 – 16.00 2e workshop (met 15 min. pauze)

Locatie

De Veste
Fabianusstraat 4
7333 BM Apeldoorn
Routebeschrijving >

De Veste is gemakkelijk te bereiken en er kan gratis worden geparkeerd. De omgeving van Apeldoorn met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden (Veluwe!) is heel mooi om er een langer verblijf van te maken. Laat het ons weten als je graag advies wilt bij het vinden van een overnachtingsplek.

Aanmelding

Meld je s.v.p. aan d.m.v. het aanmeldformulier op deze site.

Mocht aanmelding met het formulier om welke reden dan ook niet lukken, stuur dan een e-mail naar info@tango-entero.nl met de volgende gegevens van jezelf en je danspartner: voor- en achternaam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Kosten

Kosten weekend per persoon: € 115,00
Studenten en minima: € 95,00

Betalingsinformatie

Maak de kosten over op IBAN rekeningnummer NL58 INGB 0005 0127 12, ten name van RPM Heeskens, onder vermelding van “tangoweekend Apeldoorn” en de data van het weekend. Betaling s.v.p. binnen 14 dagen na aanmelding. Pas na ontvangst van de betaling is de aanmelding definitief. Bij aanmelding in de laatste weken voorafgaand aan het weekend de betaling s.v.p. gelijktijdig op de dag van aanmelding overmaken.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering van het weekend is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang. Je ontvangt dan de betaling terug, minus 25 euro administratiekosten per persoon. Bij annulering korter dan 14 dagen voor aanvang van het weekend wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

In bijzondere gevallen, als door dwingende redenen zoals ziekte deelname onmogelijk is, is het in overleg mogelijk om de betaling voor het weekend om te zetten in een tegoed voor deelname aan een volgend weekend.

Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een weekend dan kan een weekend door ons worden geannuleerd. Houd hiermee rekening bij het boeken van een overnachting, informeer naar de annuleringsvoorwaarden. Als er voldoende aanmeldingen zijn en het weekend zeker doorgaat sturen we hierover een bericht. Mochten er twee weken voorafgaand aan het weekend nog niet voldoende aanmeldingen zijn, dan informeren we alle deelnemers hierover. Bij annulering wordt de betaling volledig geretourneerd.

Danspartner

Als je deel wilt nemen aan het weekend maar geen danspartner hebt, kun je een zoekertje voor het weekend op onze site laten plaatsen. We proberen dan een geschikte danspartner voor je te vinden.

Overige info

Schoenadvies >

Kledingadvies >

Een week voor het begin van het tangoweekend wordt aan alle deelnemers een herinneringsmail gestuurd met de belangrijkste praktische informatie op een rij. Neem voor eventuele verdere vragen contact met ons op, bij voorkeur per e-mail: info@tango-entero.nl.

Bellen mag ook. ’s Middags tussen 14.00 en 17.00 zijn we het best bereikbaar: 024-6755637 (René).