Coronaregels tijdens de lessen

In onze tangolessen en proeflessen houden we ons aan het coronaprotocol voor de danssector om het besmettingsgevaar te minimaliseren. Dit zijn de belangrijkste coronaregels tijdens de lessen. Lees ze s.v.p. goed door voordat je naar de les komt.

 1. Het allerbelangrijkste is dat je niet aan een tangoles kunt deelnemen als je klachten hebt die passen bij COVID-19, of als je deel uitmaakt van een lopend contactonderzoek, of als iemand binnen het huishouden waarin je woont koorts of benauwdheidsklachten heeft. Voorafgaand aan de les controleren we dit door middel van enkele vragen.
 2. Als je in de dagen na deelname aan een les klachten krijgt en Corona blijkt te hebben, stel ons dan daarvan op de hoogte, zodat we daarvan alle deelnemers en de GGD op de hoogte kunnen stellen.
 3. Probeer toiletbezoek te vermijden. Ga thuis naar de wc voordat je naar de les komt.
 4. Neem zelf een flesje water mee om tijdens de les te drinken.
 5. Kies een vaste zitplaats in de zaal. Wij zorgen voor zitplaatsen met 1,5 meter afstand ertussen.
 6. Je danst de hele les alleen met je eigen danspartner, we wisselen niet.
 7. Docenten mogen volgens het protocol wel met cursisten dansen. Geef het aan als je ook van de docenten 1,5 meter afstand wilt houden.
 8. Houdt minimaal 1,5 meter afstand van alle andere aanwezigen. We houden een maximum aan van 8 paren (Thiemeloods) of 10 paren (Logegebouw) om dit mogelijk te maken.
 9. Ontsmet je handen bij binnenkomst. Dit kun je doen met de handgel die we bij de ingang neerzetten.
 10. Op de wc’s zijn zeepdispensers geplaatst en leggen we papieren handdoekjes neer. De wc’s worden goed schoongehouden en er liggen desinfectiedoekjes.
 11. Moet je toch een keer hoesten, hoest dan in je elleboog.
 12. Blijf na afloop niet langer in de zaal dan nodig. Maak de zaal vrij voor de deelnemers aan de volgende les.