Tangoweekend Intermediate

Intermediate – 14 & 15 Juli 2018 in Apeldoorn

Dit jaar geven we op verzoek van veel deelnemers aan onze beginnersweekenden voor het eerst een vervolgweekend. Dit Tangoweekend voor Intermediate niveau zal zijn op 14 & 15 juli. Het vindt net als de beginnersweekenden plaats in de Veste in Apeldoorn.

Het Intermediate weekend sluit aan op het beginnersweekend. Voor degenen die al meer danservaring hebben, is het ook de moeite waard als een grondige herhaling van de passen en technieken die dit weekend op het programma staan.

We gaan er vanuit dat de deelnemers de techniek en passen van het beginnersweekend kennen, of dat een korte herhaling ter opfrissing voldoende is. Als het al enige tijd geleden is dat je het beginnersweekend, of een beginnerscursus, hebt gevolgd, en als je sindsdien helemaal niet meer hebt gedanst, dan kan het beter zijn eerst weer het beginnersweekend te volgen. Je kunt ook proberen voorafgaand aan het weekend zelf je kennis van het beginnersweekend op te frissen door thuis of op een salon met je (dans)partner te gaan dansen. De beschrijving en uitleg die je hebt gekregen na het beginnersweekend kunnen je daarbij helpen, evenals lesvideo’s op internet.

Workshopprogramma

Het workshopprogramma van het Intermediate weekend focust op basispassen die veel in salons worden gedanst:

 1. cruzado en ocho’s (korte herhaling beginnersweekend)
 2. giro a la izquierda (giro linksom, een sequentie met een volledige draai/cirkel)
 3. close embrace (gesloten danshouding)
 4. ochos in close embace
 5. cortados  in alle richtingen (korte bounce bewegingen)
 6. ocho cortado (veel gedanste sequentie)

Weekendarrangement

 • 4 workshops met in totaal 7 uur les
 • twee lunches
 • koffie en thee met iets lekkers bij aankomst en tijdens de pauzes
 • een drankje na afloop van het weekend
 • samenvatting van het geleerde

Tijden

Zaterdag & zondag
10.45 – 11.00 uur ontvangst met koffie en thee
11.00 – 13.00 1e workshop (met 15 min. pauze)
13.00 – 14.00 lunchpauze
14.00 – 16.00 2e workshop (met 15 min. pauze)

Locatie

De Veste
Fabianusstraat 4
7333 BM Apeldoorn
Routebeschrijving >

De omgeving van Apeldoorn met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden is prachtig om er een lang weekend samen uit van te maken.

De Veste is gemakkelijk te bereiken en er kan gratis worden geparkeerd. De danszaal in de Veste heeft een fijne, ruime houten dansvloer. Daarnaast is een aparte caféruimte, waar we de lunch nuttigen en de koffie/theepauzes houden.

Docenten

De docenten van het Intermediate weekend zijn Jolanda en René.

Kosten

Kosten weekend per persoon: € 110,00
Studenten en minima: € 90,00

Betalingsinformatie

Maak de kosten over op IBAN rekeningnummer NL58 INGB 0005 0127 12, ten name van RPM Heeskens, onder vermelding van “tangoweekend Apeldoorn” en de data van het weekend. Betaling s.v.p. binnen 14 dagen na aanmelding. Pas na ontvangst van de betaling is de aanmelding definitief. Bij aanmelding in de laatste weken voorafgaand aan het weekend de betaling s.v.p. gelijktijdig op de dag van aanmelding overmaken.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering van het weekend is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang. Je ontvangt dan de betaling terug, minus 25 euro administratiekosten per persoon. Bij annulering korter dan 14 dagen voor aanvang van het weekend wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

In bijzondere gevallen, als door dwingende redenen zoals ziekte deelname onmogelijk is, is het in overleg mogelijk om de betaling voor het weekend om te zetten in een tegoed voor deelname aan een volgend weekend.

Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een weekend kan een weekend door ons worden geannuleerd. Houd hiermee rekening bij het boeken van een overnachting, informeer naar de annuleringsvoorwaarden. We laten het weten zodra er voldoende aanmeldingen zijn en het weekend zeker doorgaat. Bij onvoldoende aanmeldingen sturen we hierover twee weken tevoren een bericht, en retourneren we de betaling voor het weekend.

De afgelopen jaren waren er altijd meer dan voldoende aanmeldingen voor de beginnersweekenden, maar we kunnen nu nog niet inschatten of dit ook zo zal zijn voor het Intermediate weekend.

Aanmelding

Meld je s.v.p. aan d.m.v. het aanmeldformulier op deze site.

Mocht aanmelding met het formulier om welke reden dan ook niet lukken, stuur dan een e-mail naar info@tango-entero.nl met de volgende gegevens van jezelf en je danspartner: voor- en achternaam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Danspartner

Als je nog geen danspartner hebt, vermeld dan s.v.p. ook je leeftijd en lengte zodat wij kunnen kijken of we je kunnen matchen met een andere individuele deelnemer. Of kijk eerst op de pagina Danspartner gezocht, waarop je zoekertjes vindt van degenen die op zoek zijn naar een danspartner voor een cursus of weekend.

Overige info

Schoenadvies >

Kledingadvies >

Een week voor het begin van het tangoweekend wordt aan alle deelnemers een herinneringsmail gestuurd met de belangrijkste praktische informatie op een rij. Neem voor eventuele verdere vragen contact met ons op, bij voorkeur per e-mail: info@tango-entero.nl.

Bellen mag ook. ’s Middags tussen 14.00 en 17.00 zijn we het best bereikbaar: 024-6755637 (René).