Tangoweekend Halfgevorderd 2

Halfgevorderd II – 14 & 15 juli 2018 in Apeldoorn

Het Halfgevorderd II weekend sluit aan op het Halfgevorderd I weekend. Omdat de belangrijkste basistechnieken van Halfgevorderd I in dit weekend worden herhaald, is het echter ook mogelijk om in omgekeerde volgorde aan de weekenden deel te nemen, of alleen aan één van beide weekenden.

Wel gaan we uit van een redelijke beheersing van de technieken en passen van het beginnersweekend. Heb je het beginnersweekend al enige tijd geleden gevolgd, en sindsdien geen lessen meer gevolgd en niet gedanst op salons, dan kan het beter zijn om eerst nog een keer het beginnersweekend te doen. Neem bij twijfel contact met ons op voor advies.

Het Halfgevorderd II weekend is ook de moeite waard als een intensieve herhaling van de technieken en passen die dit weekend op het programma staan.

Workshopprogramma

Evenals in het Halfgevorderd I weekend, focussen we in het Halfgevorderd II weer op passen die veel in salons worden gedanst. In dit weekend gaan we ook dieper in op de milonga, één van de drie dansen van de Argentijnse tango.

Dit zijn de thema’s van het weekend:

 1. close embrace (gesloten danshouding, herhaling halfgevorderd I)
 2. giro a la derecha (giro rechtsom, een sequentie met een volledige draai/cirkel)
 3. parada & pasada variaties (stops en passeerstappen)
 4. adornos (versieringen)
 5. calesita (de carroussel)
 6. milonga: o.a. basistechniek en baldoza

Weekendarrangement

 • 4 workshops met in totaal 7 uur les
 • twee lunches
 • koffie en thee met iets lekkers bij aankomst en tijdens de pauzes
 • een drankje na afloop van het weekend
 • samenvatting van het geleerde

Tijden

Zaterdag & zondag
10.45 – 11.00 uur ontvangst met koffie en thee
11.00 – 13.00 1e workshop (met 15 min. pauze)
13.00 – 14.00 lunchpauze
14.00 – 16.00 2e workshop (met 15 min. pauze)

Locatie

De Veste
Fabianusstraat 4
7333 BM Apeldoorn
Routebeschrijving >

De omgeving van Apeldoorn met zijn uitgestrekte bossen en heidevelden is prachtig om er een (lang) weekend samen uit van te maken.

De Veste is gemakkelijk te bereiken en er kan gratis worden geparkeerd. De danszaal in de Veste heeft een fijne, ruime houten dansvloer. Daarnaast is een aparte caféruimte, waar we de lunch nuttigen en de koffie/theepauzes houden.

Docenten

De docenten van het Halfgevorderd II weekend zijn Jolanda en René.

Kosten

Kosten weekend per persoon: € 110,00
Studenten en minima: € 90,00

Weekendpakket Halfgevorderd I + II per persoon: € 200,00
Studenten en minima: € 180,00

De pakketkorting geldt bij het gelijktijdig boeken en betalen van de twee weekenden, en het volgen van de weekenden binnen één jaar.

Betalingsinformatie

Maak de kosten over op IBAN rekeningnummer NL58 INGB 0005 0127 12, ten name van RPM Heeskens, onder vermelding van “tangoweekend Apeldoorn” en de data van het weekend. Betaling s.v.p. binnen 14 dagen na aanmelding. Pas na ontvangst van de betaling is de aanmelding definitief. Bij aanmelding in de laatste weken voorafgaand aan het weekend de betaling s.v.p. gelijktijdig op de dag van aanmelding overmaken.

Annuleringsvoorwaarden

Annulering van het weekend is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang. Je ontvangt dan de betaling terug, minus 25 euro administratiekosten per persoon. Bij annulering korter dan 14 dagen voor aanvang van het weekend wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

In bijzondere gevallen, als door dwingende redenen zoals ziekte deelname onmogelijk is, is het in overleg mogelijk om de betaling voor het weekend om te zetten in een tegoed voor deelname aan een volgend weekend.

Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een weekend kan een weekend door ons worden geannuleerd. Houd hiermee rekening bij het boeken van een overnachting, informeer naar de annuleringsvoorwaarden. We laten het weten zodra er voldoende aanmeldingen zijn en het weekend zeker doorgaat. Bij onvoldoende aanmeldingen sturen we hierover twee weken tevoren een bericht, en retourneren we de betaling voor het weekend.

De afgelopen jaren waren er altijd meer dan voldoende aanmeldingen voor de beginnersweekenden, maar we kunnen nu nog niet inschatten of dit ook zo zal zijn voor de Halfgevorderd I en II weekenden.

Aanmelding

Meld je s.v.p. aan d.m.v. het aanmeldformulier op deze site.

Mocht aanmelding met het formulier om welke reden dan ook niet lukken, stuur dan een e-mail naar info@tango-entero.nl met de volgende gegevens van jezelf en je danspartner: voor- en achternaam, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Danspartner

Als je nog geen danspartner hebt, vermeld dan s.v.p. ook je leeftijd en lengte zodat wij kunnen kijken of we je kunnen matchen met een andere individuele deelnemer. Of kijk eerst op de pagina Danspartner gezocht, waarop je zoekertjes vindt van degenen die op zoek zijn naar een danspartner voor een cursus of weekend.

Overige info

Schoenadvies >

Kledingadvies >

Een week voor het begin van het tangoweekend wordt aan alle deelnemers een herinneringsmail gestuurd met de belangrijkste praktische informatie op een rij. Neem voor eventuele verdere vragen contact met ons op, bij voorkeur per e-mail: info@tango-entero.nl.

Bellen mag ook. ’s Middags tussen 14.00 en 17.00 zijn we het best bereikbaar: 024-6755637 (René).